Gratis scheiden, kom ik in aanmerking?

Gratis scheiden, kom ik in aanmerking? Gratis scheiden is voor mensen met een modaal of hoog inkomen helaas niet mogelijk. Gelukkig kunt u de kosten voor uw scheiding beheersbaar houden. In dit artikel vertellen we u wat u moet doen om de kosten van uw scheiding zo laag mogelijk te houden.


Lees meer

Financiële gevolgen van een echtscheiding

Economische zelfstandigheid vermindert de nadelige gevolgen van een echtscheiding. Dit stelt Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in het artikel: ‘Trends in de financiële gevolgen van een echtscheiding voor man en vrouw’. Het artikel laat zien in welke mate economische zelfstandigheid een rol speelt bij de inkomenspositie van mannen en vrouwen na een scheiding en of die positie is veranderd tussen 2004 en 2014.


Lees meer

Scheiden op latere leeftijd (grijze echtscheiding)

De grijze echtscheiding wint aan populariteit: meer mensen zetten de stap om ook op latere leeftijd nog uit elkaar te gaan. Een groeiende groep ouderen besluit om boven de 55 jaar alsnog uit elkaar te gaan en een nieuw geluk te zoeken.


Lees meer

Wat zijn de motieven voor echtscheidingen in Nederland?

De motieven voor echtscheidingen lopen in Nederland uiteen tussen mannen en vrouwen. Bovendien verschillen die motieven op basis van de duur van de samenwoonrelatie. We zetten enkele bevindingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek op een rij.


Lees meer

Statistieken echtscheidingen in Nederland

Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt belangrijke statistieken bij, bijvoorbeeld over echtscheidingen. Wat blijkt als we de statistieken tussen 1950 en 2014 bekijken? We scheiden na meer jaren huwelijk. We scheiden op oudere leeftijd. We scheiden meer dan voorheen.


Lees meer

Seks voor het huwelijk? Vaker echtscheiding!

Honderden onderzoeken worden er jaarlijks door universiteiten en overheden uitgevoerd met betrekking op echtscheidingen. Niet verwonderlijk, want echtscheidingen kosten geld, zijn slecht voor de produktiviteit van de scheidende partners en zijn slecht voor de ontwikkeling van de betrokken kinderen. Het is dus van belang om te weten waarmee de basis voor een gezond huwelijk gelegd wordt, om de kans op een echtscheiding te verkleinen.


Lees meer

Rotterdam test echtscheidings-APK

De gemeente Rotterdam start vanaf 1 januari 2015 een proef om het aantal vechtscheidingen terug te brengen middels een echtscheidings-APK; een jaar na de scheiding worden stellen uitgenodigd door hun mediators of echtscheidingsadvocaten om te controleren of de ex-partners hun afspraken (oa met betrekking op de kinderen) nog nakomen.


Lees meer

Dag van de scheiding, wat houdt dit in?

De Dag van de Scheiding is in het leven geroepen door de vereniging van Familierecht Advocaten (vFAS). De eerste dag van de scheiding vond in 2010 plaats en sindsdien wordt elk jaar op de tweede vrijdag in september de scheidingsdag georganiseerd.


Lees meer

Veelgestelde vragen over dit onderwerp


Waar vinden de gesprekken plaats?

De gesprekken vinden in principe plaats op een van onze kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Almere of Tilburg. Indien gewenst kunnen wij ook bij u thuis langskomen. 

Lees het volledige antwoord

Wie zijn de initiatiefnemers van deze website?

De website van Mediation Scheidingen is een initiatief van DudeSquare B.V. in samenwerking met Easy Echtscheiding B.V.

Lees het volledige antwoord

Hoe lang duurt een Scheiding?

De duur van een echtscheiding hangt af van veel factoren. Vanaf het moment dat alle afspraken op papier staan, duurt een scheiding gemiddeld nog 6-8 weken voordat deze definitief is.

Lees het volledige antwoord