• Soepel en snel scheiden
  • Geen advocaat, dus goedkoper
  • Meer dan 12 jaar ervaring

Algemeen

Wie zijn de initiatiefnemers van deze website?

De website van Mediation Scheidingen is een initiatief van DudeSquare B.V. in samenwerking met Easy Echtscheiding B.V.

Lees het volledige antwoord

Waar vinden de gesprekken plaats?

De gesprekken vinden in principe plaats op een van onze kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Almere of Tilburg. Indien gewenst kunnen wij ook bij u thuis langskomen. 

Lees het volledige antwoord

Hoe lang duurt een Scheiding?

De duur van een echtscheiding hangt af van veel factoren. Vanaf het moment dat alle afspraken op papier staan, duurt een scheiding gemiddeld nog 6-8 weken voordat deze definitief is.

Lees het volledige antwoord

Alimentatie

Wat is alimentatie?

Alimentatie is de onderhoudsplicht om mee te betalen aan de kosten van levensonderhoud. Ook na een scheiding blijft de verplichting om voor elkaar (en kinderen) te zorgen, bestaan.

Lees het volledige antwoord

Wat is een ouderschapsplan?

Het ouderschapsplan houdt in dat u samen met uw partner afspraken maakt over de opvoeding van uw minderjarige kinderen. Dit legt u vast in een wettelijk verplicht ouderschapsplan. 

Lees het volledige antwoord

Wet- en Regelgeving

Wat is een echtscheidingsconvenant?

Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen de partners met afspraken (bv alimentatieinboedel en woning en pensioen) over de echtscheiding.

Lees het volledige antwoord

Wat is een flitsscheiding?

Een flitsscheiding is op dit moment niet mogelijk. Het was tussen 2001 en 2009 een maas in de wet, waardoor het mogelijk was om zonder tussenkomst van een rechter te scheiden.

Lees het volledige antwoord

Advies

Wat zijn de kosten van mijn scheiding?

Elke scheiding is anders en hierdoor verschillen ook de kosten per echtscheiding. Doordat u bij ons de scheiding zonder advocaat kunt regelen blijven de kosten zeer laag. 

Lees het volledige antwoord

Wat betekent Mediation?

De betekenis van mediation is letterlijk bemiddeling. Mediation bij scheidingen is bemiddelen tussen twee partijen over de afspraken die gemaakt moeten worden tijdens een scheiding.

Lees het volledige antwoord