• Soepel en snel scheiden
  • Geen advocaat, dus goedkoper
  • Meer dan 12 jaar ervaring

Snel scheiden zonder hoge kosten?

Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis een vrijblijvende offerte!

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Lees de privacyvoorwaarden.

Komt de flitsscheiding ooit terug?

Voormalig kamerlid Fred Teeven heeft in 2014 een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer om de zogenaamde flitsscheiding weer mogelijk te maken. Dit voorstel is in 2017 door het kabinet ingetrokken. De mogelijkheid voor een vereenvoudigde echtscheidingsprocedure is hierdoor van de baan. Wij bieden een snel en betaalbaar alternatief met de optie Zelf Scheiden.

Ontvang gratis een offerte voor snel scheiden

Voorwaarden flitsscheiding

Op dit moment moeten bij een echtscheiding altijd een rechter en een advocaat van pas komen. Bij een flits scheiding is dat niet verplicht. 

Er zijn twee belangrijke voorwaarden voor een flitsscheiding:

  • De partners in scheiding zijn het onderling eens.
  • Er zijn geen minderjarige kinderen bij betrokken.

Onder deze voorwaarden is mogelijk om de echtscheiding zelf te regelen bij de burgerlijke stand. 

Wanneer er minderjarige kinderen zijn moet er een ouderschapsplan worden opgesteld dat door de rechter wordt beoordeeld. Een flitsscheiding aanvragen is daardoor met minderjarige kinderen niet mogelijk. 

Bij een flitsscheiding bent u het over alle zaken eens

Wat is een flitsscheiding?

Tussen 2001 en 2009 was de flitsscheiding mogelijk dankzij een maas in de wet. Men kon zonder tussenkomst van een rechter scheiden. Het huwelijk werd omgezet in een geregistreerd partnerschap, waarna dit geregistreerd partnerschap werd beëindigd bij de burgerlijke stand. Hierdoor was de echtscheidingsprocedure een stuk eenvoudiger en sneller. Tegenwoordig is deze supersnelle scheiding niet meer mogelijk; bij een echtscheiding moeten altijd een rechter en een advocaat te pas komen. Op dit moment zijn er geen plannen om de afgeschafte flitsscheiding nieuw leven in te blazen. Toch is het niet uitgesloten dat er geen nieuw wetsvoorstel komt omtrent deze vorm van scheiden.

Problemen bij een flitsscheiding

De vereenvoudigde echtscheidingsprocedure kende een aantal kanttekeningen. Het grootste struikelblok betrof de gemaakte afspraken. Bij het proces van een flits scheiding zijn gemaakte (financiële) afspraken niet bekrachtigd door de rechter. Dit betekent dat de scheiding geen executoriale titel bekleedt. Indien een afspraak niet wordt nageleefd, moet deze alsnog worden afgedwongen via de rechter. Ook is de flitsscheiding enkel geldig in Nederland en wordt deze in het buitenland niet erkend. Zou u willen hertrouwen met iemand in een ander land, dan is dit niet mogelijk.

Wat is nú de snelste en goedkoopste manier om te scheiden?

Op dit moment is een goedkope en snelle manier om te scheiden onze mogelijkheid Zelf Scheiden. Hierbij heeft u onderling al afspraken gemaakt. Zelf Scheiden is een mooi alternatief voor de flitsscheiding zonder de complexe nadelen hiervan. Net als bij dit traject heeft u bij Zelf Scheiden geen advocaat nodig. 

Door onze ruime ervaring en goede langdurige relatie met onze echtscheidingsadvocaat zal uw scheiding snel en goedkoop zijn. U heeft zelf geen advocaat nodig. Lees hier meer over goedkoop en snel scheiden met Zelf Scheiden.

Ontvang gratis een offerte voor snel scheiden

Goedkoop scheiden

De goedkoopste manier om te scheiden is Zelf Scheiden. Hierin heeft u zelf alle afspraken al gemaakt.


Info Goedkoop Scheiden

Mediation Scheiden

Mediation Scheiden betekent dat u samen wilt scheiden. Beiden heeft u de intentie om er samen uit te komen.


Info Mediation Scheiden

Alleen Scheiden

Als u er samen niet uit komt, is er de mogelijkheid tot Alleen Scheiden. U krijgt beiden een persoonlijk adviseur.


Info Alleen Scheiden