Scheiden zonder hoge kosten?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!

Flitsscheiding straks weer mogelijk

In een nieuw wetsvoorstel van Fred Teeven wordt een flitsscheiding, oftewel het scheiden bij de burgerlijke stand, weer mogelijk. Dit voorstel is door de ministerraad goedgekeurd. Wanneer de partners het onderling volledig eens zijn, en zij geen minderjarige kinderen hebben is het mogelijk om de echtscheiding zelf te regelen bij de burgerlijke stand. Wanneer er wel minderjarige kinderen zijn, blijft de procedure zoals deze nu is, met de verplichting om een ouderschapsplan op te maken dat door de rechter dient te worden beoordeeld.

Op dit moment moet bij de echtscheidingsprocedure nog altijd een rechter en een advocaat van pas komen. Bij de nieuwe regeling is dat straks niet meer verplicht, al blijft de gang naar de rechter wel een mogelijkheid. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe wet ingaat.

Wat is een flitsscheiding?

Een flitsscheiding was tussen 2001 en 2009 een maas in de wet, waardoor men zonder tussenkomst van een rechter kon scheiden. Het huwelijk werd daarbij omgezet in een geregistreerd partnerschap, alvorens dit geregistreerd partnerschap te beëindigen bij een advocaat of notaris en in te dienen bij de burgerlijke stand. Zo kon men met een flitsscheiding zonder tussenkomst van een rechter scheiden. Tegenwoordig is deze vorm van scheiden niet meer mogelijk, maar de flitsscheiding is binnenkort dus weer toegestaan onder bovengenoemde voorwaarden.

Wat is nú de snelste en goedkoopste manier om te scheiden?

Op dit moment is een goedkope en snelle manier om te scheiden onze mogelijkheid 'zelf scheiden'. Hierbij heeft u zelf alle afspraken onderling al gemaakt en helpen wij u bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant en het eventuele ouderschapsplan. Met onze ervaring hierin en onze goede langdurige contacten met echtscheidingsadvocaten zal de scheidingsprocedure snel en dus goedkoop verlopen. Lees hier meer over goedkoop en snel scheiden.

L. uit Hoorn

"Wanneer je in een scheiding zit komt er veel op je af. Het is dan superfijn als er iemand is die precies weet welke wegen je moet bewandelen, alle regelzaken voor je op de rit zet, met je mee denkt en zijn uiterste best doet het voor beide partijen zo goed mogelijk te regelen."

M.A. uit De Meern

"Ondanks dat scheiding (overigens buiten jullie schuld) heel lang duurde, kon ik altijd met mijn vragen terecht. Ik heb altijd antwoord gekregen, prima!"

M. uit Breda

"Remi stelde mij meteen op mijn gemak. Hij stelde voor elkaar bij de voornaam te noemen, vond ik erg prettig, gaf het gevoel van geen afstand. Het gesprek verliep goed en hij toonde alle begrip voor mijn voorstellen."

Mevr uit Dronten

"Niks op aan te merken. Duidelijk. Erg aangenaam en behulpzaam bij een moeilijke tijd. Dank u wel."