• Soepel en snel scheiden
  • Geen advocaat, dus goedkoper
  • Meer dan 12 jaar ervaring

Snel scheiden zonder hoge kosten?

Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis een vrijblijvende offerte!

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Lees de privacyvoorwaarden.

Flitsscheiding in 2018 nog mogelijk?

Door een wetsvoorstel van Fred Teeven wordt de zogenaamde flitsscheiding weer mogelijk. Het voorstel is door de ministerraad goedgekeurd. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe wet ingaat. Waarschijnlijk is de flitsscheiding in 2018 nog niet mogelijk.

Voorwaarden flitsscheiding

Wanneer de partners in scheiding het onderling volledig eens zijn, en zij geen minderjarige kinderen hebben is het met de toekomstige flitsscheiding mogelijk om de echtscheiding zelf te regelen bij de burgerlijke stand. Als er minderjarige kinderen zijn, moet er een ouderschapsplan worden opgesteld, dat door de rechter wordt beoordeeld. Een flitsscheiding is daardoor met minderjarige kinderen niet mogelijk. 

Op dit moment moeten bij een echtscheiding altijd een rechter en een advocaat van pas komen. Bij de nieuwe regeling is dat niet meer verplicht.

Bij een flitsscheiding bent u het over alle zaken eens


Wat is een flitsscheiding?

Een flitsscheiding was tussen 2001 en 2009 een maas in de wet, waardoor men zonder tussenkomst van een rechter kon scheiden. Het huwelijk werd daarbij omgezet in een geregistreerd partnerschap, waarna dit geregistreerd partnerschap kon worden beëindigd bij de burgerlijke stand. Zo kon men met een flitsscheiding zonder tussenkomst van een rechter scheiden. Tegenwoordig is deze vorm van scheiden niet meer mogelijk, maar de flitsscheiding wordt in toekomst weer toegestaan, onder bovengenoemde voorwaarden.

Wat is nú de snelste en goedkoopste manier om te scheiden?

Op dit moment is een goedkope en snelle manier om te scheiden onze mogelijkheid Zelf Scheiden. Hierbij heeft u onderling al afspraken gemaakt. Zelf Scheiden is een mooi alternatief zolang de flitsscheiding nog niet mogelijk is. Ook met deze optie heeft u zelf geen advocaat nodig, zoals dat ook bij een flitsscheiding het geval was. Het wetsvoorstel dateert alweer uit 2014 en het lijkt er niet op dat de huidige regering er veel haast van maakt om de nieuwe wet aan te nemen. 

Door onze ruime ervaring en goede langdurige relatie met onze echtscheidingsadvocaat zal uw scheiding snel en goedkoop zijn. U heeft zelf geen advocaat nodig. Lees hier meer over goedkoop en snel scheiden met Zelf Scheiden.

Vraag nu gratis een offerte aan voor Zelf Scheiden.

Goedkoop scheiden

De goedkoopste manier om te scheiden is Zelf Scheiden. Hierin heeft u zelf alle afspraken al gemaakt.


Info Goedkoop Scheiden

Mediation Scheiden

Mediation Scheiden betekent dat u samen wilt scheiden. Beiden heeft u de intentie om er samen uit te komen.


Info Mediation Scheiden

Alleen Scheiden

Als u er samen niet uit komt, is er de mogelijkheid tot Alleen Scheiden. U krijgt beiden een persoonlijk adviseur.


Info Alleen Scheiden