Online mediation tijdens corona

Mediation in tijden van corona

  • Geplaatst op:
  • in categorie: Algemeen

In tijden van het coronavirus gaan alle dagelijkse dingen een tikkeltje anders. Bij Mediation-Scheidingen begrijpen we dat een echtscheidingsproces al genoeg stress met zich meebrengt en dat vertraging van de procedure niet wenselijk is. Daarom bieden we tijdelijk online mediation aan.

Mediation via videobellen

Normaal gesproken vinden de gesprekken plaats in één van onze kantoren of bij u thuis. Om aan de richtlijnen van de overheid te voldoen, gooien we onze werkwijze tijdelijk om zodat het besmettingsrisico geminimaliseerd wordt. Mediation vindt plaats via Skype of beeldbellen in groep. Hiervoor hoeven u en uw partner niet op dezelfde plek te verblijven. De benodigde documenten voor een echtscheiding, zoals het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan, kunnen tevens online naar u worden toegezonden. 

Afhandeling door de rechtbank

Aan het einde van het traject dient een advocaat het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. Door de uitbraak van het coronavirus is de rechtbank gesloten, maar (urgente) zaken en schriftelijke procedures, waaronder scheidingen, worden nog steeds behandeld.

Neem contact met ons op

Wilt u uw echtscheiding tijdens corona in gang zetten? Onze gecertificeerde MfN-registermediators helpen u graag. Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie of een gratis offerte.

Vrijblijvend contact opnemen