• Soepel en snel scheiden
  • Geen advocaat, dus goedkoper
  • Meer dan 12 jaar ervaring

Scheiden zonder hoge kosten?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Lees de privacyvoorwaarden.

Subsidie rechtsbijstand bij mediation in 2018

Gaat u scheiden? En bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie op rechtsbijstand voor uw echtscheiding in 2018? U kunt nagaan of u in aanmerking komt voor subsidie op de kosten voor rechtsbijstand in 2018, aan de hand van uw fiscale jaarinkomen.

Uw recht op subsidie voor rechtsbijstand hangt af van een aantal factoren, zoals uw fiscaal jaarinkomen in het peiljaar, uw gezinssamenstelling en het vrijgesteld vermogen. Het peiljaar voor 2018 is 2016 en de inkomensnormen liggen weer net iets anders dan afgelopen jaar.

Onderstaande tabel laat zien of u recht heeft op subsidie.

Wanneer heeft u recht op subsidie rechtsbijstand scheidingen 2018?
 Bij:AlleenstaandGehuwd, samenwonend of eenoudergezin
Fiscaal jaarinkomen in peiljaar 2016max.
€ 26.900 
per persoon
max.
€ 38.000 
per persoon
Vrijgesteld vermogen per persoon in peiljaar 2016€ 24.437€ 24.437

Uw vermogen mag niet groter zijn dan het vrijgesteld vermogen en er gelden verschillende inkomensgrenzen voor alleenstaanden, samenwonenden en gehuwden met of zonder minderjarige kinderen. Tot 2016 was er een ouderentoeslag. Per 2016 is deze ouderentoeslag vervallen. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze specialisten. Zij zullen u, op basis van uw persoonlijke situatie, goed voorlichten. Indien u gebruik wil maken van onze diensten en recht heeft op subsidie, dan vragen wij deze voor u aan.

Uitgebreide informatie over de subsidie bij echtscheidingen vindt u ook op de website van de RVR.

Hoogte van de subsidie voor rechtsbijstand

De hoogte van de subsidie voor rechtsbijstand in 2018 is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Het gaat bijvoorbeeld om uw daadwerkelijke inkomen en de duur van de mediation (langer of korter dan 4 uur), om samen tot een goede oplossing te komen en uit elkaar te gaan.

De eigen bijdrage die u dient te leveren wordt hoger naarmate u dichter bij de inkomensgrens komt of wanneer u een groter vermogen heeft. De eigen bijdrage voor mediation bedraagt over het algemeen enkele tientjes, u kunt u daar over laten adviseren om de subsidie op rechtsbijstand voor 2018 tot op de euro nauwkeurig uit te laten rekenen.

Subsidie bij mediation 2018 aanvragen

Wilt u de subsidie voor de rechtsbijstand voor 2018 aanvragen? Onze echtscheidingsspecialisten zijn verplicht om u op die mogelijkheid te wijzen en kunnen u daar goed mee van dienst zijn. Vervolgens zal de specialist een aanvraag voor u indienen bij de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad beslist op basis van uw inkomen en het vermogen dat u bezit of u recht heeft op subsidie, zodat u de kosten voor mediation niet volledig zelf hoeft te betalen. De Raad ontvangt de gegevens over uw inkomen en vermogen van de Belastingdienst, voor 2018 zal 2016 gelden als het peiljaar.

Goedkoop scheiden

De goedkoopste manier om te scheiden is Zelf Scheiden. Hierin heeft u zelf alle afspraken al gemaakt.


Info Goedkoop Scheiden

Mediation Scheiden

Mediation Scheiden betekent dat u samen wilt scheiden. Beiden heeft u de intentie om er samen uit te komen.


Info Mediation Scheiden

Alleen Scheiden

Als u er samen niet uit komt, is er de mogelijkheid tot Alleen Scheiden. U krijgt beiden een persoonlijk adviseur.


Info Alleen Scheiden