Vraag Bereking Kinderalimentatie aan

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Lees onze privacyvoorwaarden.

Kinderalimentatie berekenen is maatwerk

Zolang uw kind(eren) nog niet de leeftijd van 21 jaar heeft/hebben bereikt, bent u als ouder verplicht om kosten te dragen voor hun verzorging en opvoeding. Indien u gaat scheiden, is het prettig als een verdeling van deze kosten op papier wordt vastgelegd. Maar hoe bepaalt u de hoogte van de kinderalimentatie? 

Hoe wordt kinderalimentatie berekend?

Kinderalimentatie berekenen is een ingewikkelde klus. Er is geen simpele formule waar uiteindelijk een bedrag uitrolt, het is echt maatwerk. Om tot een bedrag te komen, moet rekening worden gehouden met tal van factoren die bij ieder individu verschillend zijn. Denk hierbij aan de woonsituatie, inkomen en schulden. Voor de berekening van kinderalimentatie wordt eerst gekeken naar de financiële behoefte van het kind of de kinderen. Hiervoor worden speciale tabellen gebruikt. Vervolgens wordt de uitkomst gecorrigeerd voor de draagkracht van de ouders. Volgens het NIBUD liggen de bedragen voor kinderalimentatie meestal  tussen €100 en €500 per kind per maand. In dit artikel vindt u meer uitgebreide informatie over hoe alimentatieberekening in zijn werk gaat.

Laat kinderalimentatie berekenen door een specialist

Zelfs wanneer u en uw partner op harmonieuze wijze met elkaar kunnen overleggen, is het moeilijk om tot een bedrag te komen. Zoals hierboven beschreven zit de kinderalimentatie berekening knap lastig in elkaar. Op het internet zijn diverse tools beschikbaar om de hoogte van de kinderalimentatie te berekenen, maar deze geven allen slechts een indicatie. Unieke situaties die wél een grote rol kunnen spelen in de berekening, worden in deze tools vaak niet meegenomen. Het is dan ook raadzaam om een officiële alimentatieberekening te laten uitvoeren door een specialist. Iemand die verstand van zaken heeft en bovendien onafhankelijk is. Op deze manier zijn alle betrokken partijen zeker van een eerlijk bedrag en kan er achteraf geen discussie ontstaan. Tevens worden de afspraken contractueel vastgelegd. Voor een officiële alimentatieberekening is het belangrijk dat beide ouders bereid zijn om deel te nemen aan de procedure. Is dit niet het geval, dan kan er geen juiste berekening van de kinderalimentatie worden uitgevoerd.

Is de situatie van u of uw ex-partner dusdanig veranderd waardoor de financiële draagkracht sterk is verhoogd of gedaald? Laat de kinderalimentatie opnieuw onder de loep nemen en kies voor een herberekening!

Ontvang kosteloos een officiële alimentatieberekening

Komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand? Dan betaalt de overheid mee aan de kosten én schelden wij uw eigen bijdrage kwijt. In dit geval is het berekenen van de kinderalimentatie helemaal gratis. Een voorwaarde is wel dat u en uw ex-partner beiden bereid zijn om deel te nemen aan de procedure.

Neem vrijblijvend contact op

Gaat u scheiden en wilt u de hoogte van de kinderalimentatie laten berekenen voor 2020? Onze echtscheidingsspecialisten maken graag een onafhankelijke alimentatieberekening voor u tegen een scherp tarief. De procedure is geheel online. Een bezoek aan een van onze kantoren is daarom niet nodig. Neem vrijblijvend contact met ons op.