• Soepel en snel scheiden
  • Geen advocaat, dus goedkoper
  • Meer dan 12 jaar ervaring

Hulp nodig met uw alimentatie?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Lees de privacyvoorwaarden.

Kinderalimentatie

Het belang van uw kind of kinderen staat bij een scheiding altijd voorop. Kinderalimentatie zorgt ervoor dat uw kind ook na de scheiding goed wordt voorzien in zijn levensbehoefte. Hoe wordt kinderalimentatie berekend? Wij vertellen u graag hoe de berekening tot stand komt en kunnen u desgewenst een accurate indicatie geven (vul daartoe het formulier rechts in).

Berekening kinderalimentatie

De berekening van kinderalimentatie is ingewikkeld. Uiteindelijk bepaalt de rechter de hoogte van de kinderalimentatie. In het rapport ‘kosten van kinderen ten behoeve van vaststelling kinderalimentatie’ staat een tabel waarin de behoefte van een kind wordt genoemd op basis van het aantal kinderen in een gezin, hun leeftijd en het netto besteedbaar inkomen van een gezin, waaruit een schatting kan worden gemaakt van de kinderalimentatie.

Kinderalimentatie

Nadat de behoefte is bepaald, wordt op basis van de draagkracht in het peiljaar van beide ouders de alimentatie vastgesteld. De richtlijnen voor het vaststellen van de alimentatie door de rechtbanken heten 'TREMAnormen'. Deze zijn opgesteld door een groep deskundigen. Als u zich zelf aan de berekening wilt wagen kunt u het TREMA rapport tegen betaling op tremarapport.nl downloaden.

Duur kinderalimentatie

De kinderalimentatie loopt normaal gesproken tot het 21e levensjaar van het kind, of totdat het kind financieel zelfstandig is. Er zijn hierop uitzonderingen mogelijk in bijzondere situaties.

Kinderalimentatie laten berekenen

Onze gespecialiseerde mediators beschikken over de juiste tools en ervaring om de alimentatie vooraf nauwkeurig vast te stellen, zodat hun berekening vrijwel zeker door de rechter wordt overgenomen. Daardoor kunnen zij u al in een vroeg stadium een goede indicatie geven van de hoogte van de kinderalimentatie. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact op met één van onze mediators of vul het online contactformulier op deze pagina in. 

Kinderalimentatie herberekenen

In de loop van de tijd kan de situatie van u, of uw ex-partner veranderen. Zo kan één van u beiden bijvoorbeeld een grotere draagkracht krijgen door een betere baan, of is er verandering in de gezinssituatie van de alimentatieplichtige. Dit kan invloed hebben op de hoogte van de te betalen kinderalimentatie. Om de kinderalimentatie aan te passen kunt u een verzoek indienen bij de rechtbank. 

Hulp van onze mediators?

Elke situatie is anders en wij kunnen het ons goed voorstellen dat u vragen heeft over de kinderalimentatie in uw persoonlijke situatie. Onze mediators en echtscheidingsspecialiasten kunnen antwoord geven op veel van uw vragen en een (her)berekening van de kinderalimentatie voor u maken. Neem contact op met één van onze kantoren voor meer informatie.

Contact