• Soepel en snel scheiden
  • Geen advocaat, dus goedkoper
  • Meer dan 12 jaar ervaring

Scheiden zonder hoge kosten?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Lees de privacyvoorwaarden.

Indienen van verzoek tot echtscheiding

Het indienen van een verzoek tot echtscheiding is de laatste stap op weg naar uw nieuwe toekomst. De echtscheiding kan op dit moment enkel worden uitgesproken na een procedure bij de rechtbank en mag alleen worden gevoerd door een advocaat. Dit is het enige moment dat bij uw scheiding een advocaat noodzakelijk is.

Uw mediator zal het echtscheidingsconvenant, met daarin alle afspraken over uw echtscheiding, bij ons eigen advocatenkantoor neerleggen. De advocaat zal het echtscheidingsconvenant, samen met het verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank. Nadat de rechter deze heeft bekrachtigd is uw echtscheiding definitief.

Wij dienen voor u het verzoek tot echtscheiding in


Doordat alle afspraken al zijn gemaakt, en het echtscheidingsconvenant zorgvuldig en deskundig is opgesteld met de hulp van uw mediator van Mediation Scheidingen, zal deze laatste stap in uw scheiding normaal gesproken geen problemen opleveren. Ook kan de uitspraak zonder zitting plaatsvinden, u hoeft dan niet zelf bij de rechtbank aanwezig te zijn.

Dien niet zelf een verzoek tot echtscheiding in

Bij Mediation Scheidingen is het verzoek tot echtscheiding de laatste stap in de procedure van uw scheiding. Wanneer u zelf een (eenzijdig of gezamenlijk) verzoek tot echtscheiding indient zult u al in een eerder stadium te maken krijgen met een advocaat, waardoor de kosten voor uw echtscheiding onnodig hoog zullen oplopen. Ook loopt u het risico dat er onderdelen van het echtscheidingsconvenant onvolledig zijn of missen, waardoor de scheiding wordt afgekeurd en de procedure langer zal duren.

Zorg er daarom voor dat u eerst contact opneemt met een van onze mediators, voordat u een verzoek tot echtscheiding indient of contact opneemt met een advocaat.

Goedkoop scheiden

De goedkoopste manier om te scheiden is Zelf Scheiden. Hierin heeft u zelf alle afspraken al gemaakt.


Info Goedkoop Scheiden

Mediation Scheiden

Mediation Scheiden betekent dat u samen wilt scheiden. Beiden heeft u de intentie om er samen uit te komen.


Info Mediation Scheiden

Alleen Scheiden

Als u er samen niet uit komt, is er de mogelijkheid tot Alleen Scheiden. U krijgt beiden een persoonlijk adviseur.


Info Alleen Scheiden