• Soepel en snel scheiden
 • Geen advocaat, dus goedkoper
 • Meer dan 12 jaar ervaring
Scheidingskosten aftrekbaar belastingaangifte

Welke scheidingskosten zijn aftrekbaar bij belastingaangifte?

Een scheiding brengt aardig wat kosten met zich mee. Dan is het fijn als u bepaalde scheidingskosten mag aftrekken van uw inkomstenbelasting. Echter verloopt de belastingaangifte na een scheiding vaak niet foutloos. Staan er grove fouten in de aanslag, dan kan het voorkomen dat iemand ineens honderden euro’s aan toeslagen moet terugbetalen. Duidelijkheid over de exacte aftrekposten zou een boel nare situaties kunnen voorkomen.


Lees meer

Pensioenverdeling bij scheiding gaat veranderen

Bij een scheiding moet er een aantal zaken worden verdeeld. Niet alleen de huisvoorraad en meubels, maar ook het pensioen dat tijdens het huwelijk is opgebouwd. Op dit moment zorgt de verdeling hiervan bij veel ex-partners voor kopzorgen. Dit komt omdat zij vaak tot jaren na de scheiding met elkaar in contact moeten blijven om het pensioen te verdelen. Een nieuw wetsvoorstel gaat hier verandering in brengen.


Lees meer
Kinderontvoering voorkomen met goede omgangsregeling

Kinderontvoering voorkomen

 • Geplaatst op:
 • in categorie: Kinderen

​Het is zomervakantie. Veel kinderen genieten van hun vrije dagen of een welverdiende vakantie. De zomervakantie is helaas ook de periode waarin tientallen kinderen door een van de ouders worden ontvoerd naar het buitenland. Na de afgesproken vakantie staat het kind niet thuis op de stoep, maar verblijft hij of zij nog steeds bij de vader of moeder. Dit gebeurt meestal als gevolg van een vechtscheiding. Door een goede omgangsregeling te treffen, kan kinderontvoering worden voorkomen.


Lees meer

Echtscheidingsconvenant getekend, en nu?

 • Geplaatst op:
 • in categorie: Algemeen

Wie gaat scheiden, zal in een echtscheidingsconvenant diverse belangrijke afspraken moeten vastleggen. Vaak is het onduidelijk wat er nu precies gebeurt nadat het convenant is ondertekend. Mediation-Scheidingen vertelt u er graag meer over.


Lees meer
Goedkoop scheiden met mediation scheidingen

Goedkoop scheiden: wat zijn de mogelijkheden?

 • Geplaatst op:
 • in categorie: Advies

Een scheiding kost geld. En als u problemen ondervindt bij uw scheiding, kan dit zelfs zeer veel geld zijn. Wij leggen u graag uit wat de goedkoopste manier van scheiden is aan de hand van verschillende goedkope scheidingsopties.


Lees meer
Nieuwe wetgeving partneralimentatie

Duur partneralimentatie in 2020 naar 5 jaar

Op 21 mei is de Eerste Kamer akkoord gegaan met het wetsvoorstel om de duur van de partneralimentatie van 12 jaar terug te brengen naar maximaal 5 jaar. De nieuwe regeling gaat vanaf 2020 in en is enkel van toepassing op nieuwe alimentatie afspraken. Een exacte datum is nog niet bekend, naar verwachting zal de nieuwe wetgeving op 1 januari 2020 van kracht zijn.


Lees meer

Wat te doen bij een echtscheiding? Gebruik onze checklist

 • Geplaatst op:
 • in categorie: Algemeen

Bij een echtscheiding zijn er een heleboel zaken die geregeld moeten worden. Zo is het van belang dat er goede afspraken worden gemaakt over de hypotheek en de zorg van de kinderen. Om overzicht te bewaren, heeft Mediation Scheidingen een checklist opgesteld van zaken die u moet regelen bij een scheiding.


Lees meer

Na scheiding veel spijt over gemaakte geldafspraken

 • Geplaatst op:
 • in categorie: Algemeen

Recent heeft onderzoeksbureau Motivaction een onderzoek gedaan naar geldafspraken na een scheiding. Hieruit blijkt dat meer dan de helft van de mensen die de afgelopen 3 jaar zijn gescheiden, spijt heeft van de gemaakte financiële afspraken.


Lees meer

Wordt de duur van de partneralimentatie ingekort?

​Op dit moment ligt er een wetsvoorstel bij de Eerste Kamer om de duur van de partneralimentatie in te korten van 12 jaar naar maximaal 5 jaar. De Tweede Kamer is op 11 december 2018 akkoord gegaan met het wetsvoorstel herziening partneralimentatie. Indien ook de Eerste Kamer met het voorstel instemt, gaat de nieuwe wetgeving naar verwachting op 1 januari 2020 in. De wet geldt niet voor reeds gemaakte afspraken met betrekking tot de alimentatie.


Lees meer

Wetgeving scheiden zonder rechter van tafel

Als u wilt scheiden, moeten bij dit proces altijd een rechter en een advocaat van pas komen. Een nieuw wetsvoorstel voor een flitsscheiding zou hier verandering in brengen. Echter is dit voorstel niet aangenomen door het kabinet.


Lees meer