• Soepel en snel scheiden
  • Geen advocaat, dus goedkoper
  • Meer dan 12 jaar ervaring
Hoe lang duurt een scheiding?

Hoe lang duurt een scheiding?

  • Geplaatst op:
  • in categorie: Algemeen

​Een echtscheiding is een emotioneel zware periode die men het liefst snel afsluit. Om de ontbinding definitief te maken, moeten er echter veel zaken geregeld worden die tijd in beslag nemen. Bij de een is de scheiding binnen 3 maanden gepiept, terwijl de ander jaren aan het procederen is. Hoe kan dat? In dit artikel leest u hoe lang het gemiddeld duurt voor een scheiding rond is en welke factoren hierin een grote rol spelen.


Lees meer

Indexering alimentatie 2021: 3%

Elk jaar worden inkomens en uitkeringen door de minister van Veiligheid en Justitie aangepast om ervoor te zorgen dat de koopkracht in Nederland gelijk blijft. Deze jaarlijkse aanpassing heet indexatie. Ook de kinderalimentatie en de partneralimentatie worden jaarlijks door de minister op grond van artikel 402-a Boek I BW geindexeerd zodat de alimentatie meestijgt met de lonen.


Lees meer
Scheiden checklist Belastingdienst

Belastingdienst komt met scheiden-checklist

Een scheiding brengt vaak veel veranderen mee op fiscaal gebied. Wellicht heb je ineens geen recht meer op bepaalde toeslagen of kom je hier nu juist voor in aanmerking. Om mensen die gaan scheiden een handje te helpen, heeft de Belastingdienst een handige scheiden-checklist uitgebracht.


Lees meer
Minder scheidingen door coronapandemie

Minder scheidingen door corona

  • Geplaatst op:
  • in categorie: Algemeen

De verwachting was dat de coronacrisis een golf aan echtscheidingen met zich mee zou brengen. Het tegengestelde is echter waar: meer dan de helft van de scheidingsadvocaten heeft tijdens de coronatijd minder aanvragen binnengekregen.


Lees meer

Nieuwe wetgeving kinderalimentatie 2020?

De kinderalimentatiewet zal zeer waarschijnlijk worden herzien. Het voorstel voor de herziening ligt bij de Tweede Kamer die vragen heeft gesteld aan de indieners en momenteel wacht op antwoord. Totdat de nieuwe wet kinderalimentatie officieel herzien is, blijft de huidige wet van kracht. De nieuwe wetgeving zal niet met terugwerkende kracht ingaan. Wilt u hulp bij het vaststellen van de kinderalimentatie? Neem dan contact op met één van onze echtscheidingsspecialisten of mediators.


Lees meer
Online mediation tijdens corona

Mediation in tijden van corona

  • Geplaatst op:
  • in categorie: Algemeen

In tijden van het coronavirus gaan alle dagelijkse dingen een tikkeltje anders. Bij Mediation-Scheidingen begrijpen we dat een echtscheidingsproces al genoeg stress met zich meebrengt en dat vertraging van de procedure niet wenselijk is. Daarom bieden we tijdelijk online mediation aan.


Lees meer
Wettelijke status voor mediator

Wettelijke status voor mediator

Mediation heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in Nederland. Deze vorm van bemiddeling wordt veelal gebruikt bij het oplossen van conflicten rondom echtscheidingen, maar ook rondom huurgeschillen of arbeidsconflicten. Door de toenemende populariteit treden mensen steeds vaker naar voren als mediator, terwijl zij eigenlijk niet over de juiste papieren beschikken. Om deze reden pleit minister Dekker voor een zogeheten mediationwet.


Lees meer
Alimentatie en nieuwe partner 2020

Wat gebeurt er met alimentatie bij het vinden van een nieuwe partner?

​Krijgt u na een scheiding weer een nieuwe relatie, dan kan dit invloed hebben op de alimentatie. Dit betreft zowel de partner- als kinderalimentatie. Wij van Mediation-Scheidingen leggen uit welke gevolgen het precies heeft indien u of uw ex-partner opnieuw de liefde vindt.


Lees meer
Ontbinden religieus huwelijk wordt makkelijker

Ontbinden religieus huwelijk wordt makkelijker

Over het algemeen kunnen zowel mannen als vrouwen in Nederland van elkaar scheiden als het huwelijk strandt. Voor tientallen tot honderden vrouwen in een religieus huwelijk is dit helaas niet mogelijk omdat het vaak niet lukt om het huwelijk te ontbinden. Eind november heeft minister Sander Dekker van Rechtsbescherming een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer om dit makkelijker te maken. Op deze manier wordt huwelijkse gevangenschap een halt toegeroepen.


Lees meer
Scheidingskosten aftrekbaar belastingaangifte

Welke scheidingskosten zijn aftrekbaar bij belastingaangifte?

Een scheiding brengt aardig wat kosten met zich mee. Dan is het fijn als u bepaalde scheidingskosten mag aftrekken van uw inkomstenbelasting. Echter verloopt de belastingaangifte na een scheiding vaak niet foutloos. Staan er grove fouten in de aanslag, dan kan het voorkomen dat iemand ineens honderden euro’s aan toeslagen moet terugbetalen. Duidelijkheid over de exacte aftrekposten zou een boel nare situaties kunnen voorkomen.


Lees meer