• Soepel en snel scheiden
  • Geen advocaat, dus goedkoper
  • Meer dan 12 jaar ervaring
Wettelijke status voor mediator

Wettelijke status voor mediator

Mediation heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in Nederland. Deze vorm van bemiddeling wordt veelal gebruikt bij het oplossen van conflicten rondom echtscheidingen, maar ook rondom huurgeschillen of arbeidsconflicten. Door de toenemende populariteit treden mensen steeds vaker naar voren als mediator, terwijl zij eigenlijk niet over de juiste papieren beschikken. Om deze reden pleit minister Dekker voor een zogeheten mediationwet.


Lees meer
Alimentatie en nieuwe partner 2020

Wat gebeurt er met alimentatie bij het vinden van een nieuwe partner?

​Krijgt u na een scheiding weer een nieuwe relatie, dan kan dit invloed hebben op de alimentatie. Dit betreft zowel de partner- als kinderalimentatie. Wij van Mediation-Scheidingen leggen uit welke gevolgen het precies heeft indien u of uw ex-partner opnieuw de liefde vindt.


Lees meer

Indexering alimentatie 2020: 2,5%

Elk jaar worden inkomens en uitkeringen door de minister van Veiligheid en Justitie aangepast om ervoor te zorgen dat de koopkracht in Nederland gelijk blijft. Deze jaarlijkse aanpassing heet indexatie. Ook de kinderalimentatie en de partneralimentatie worden jaarlijks door de minister op grond van artikel 402-a Boek I BW geindexeerd zodat de alimentatie meestijgt met de lonen.


Lees meer
Ontbinden religieus huwelijk wordt makkelijker

Ontbinden religieus huwelijk wordt makkelijker

Over het algemeen kunnen zowel mannen als vrouwen in Nederland van elkaar scheiden als het huwelijk strandt. Voor tientallen tot honderden vrouwen in een religieus huwelijk is dit helaas niet mogelijk omdat het vaak niet lukt om het huwelijk te ontbinden. Eind november heeft minister Sander Dekker van Rechtsbescherming een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer om dit makkelijker te maken. Op deze manier wordt huwelijkse gevangenschap een halt toegeroepen.


Lees meer
Scheidingskosten aftrekbaar belastingaangifte

Welke scheidingskosten zijn aftrekbaar bij belastingaangifte?

Een scheiding brengt aardig wat kosten met zich mee. Dan is het fijn als u bepaalde scheidingskosten mag aftrekken van uw inkomstenbelasting. Echter verloopt de belastingaangifte na een scheiding vaak niet foutloos. Staan er grove fouten in de aanslag, dan kan het voorkomen dat iemand ineens honderden euro’s aan toeslagen moet terugbetalen. Duidelijkheid over de exacte aftrekposten zou een boel nare situaties kunnen voorkomen.


Lees meer

Pensioenverdeling bij scheiding gaat veranderen

Bij een scheiding moet er een aantal zaken worden verdeeld. Niet alleen de huisvoorraad en meubels, maar ook het pensioen dat tijdens het huwelijk is opgebouwd. Op dit moment zorgt de verdeling hiervan bij veel ex-partners voor kopzorgen. Dit komt omdat zij vaak tot jaren na de scheiding met elkaar in contact moeten blijven om het pensioen te verdelen. Een nieuw wetsvoorstel gaat hier verandering in brengen.


Lees meer
Kinderontvoering voorkomen met goede omgangsregeling

Kinderontvoering voorkomen

  • Geplaatst op:
  • in categorie: Kinderen

​Het is zomervakantie. Veel kinderen genieten van hun vrije dagen of een welverdiende vakantie. De zomervakantie is helaas ook de periode waarin tientallen kinderen door een van de ouders worden ontvoerd naar het buitenland. Na de afgesproken vakantie staat het kind niet thuis op de stoep, maar verblijft hij of zij nog steeds bij de vader of moeder. Dit gebeurt meestal als gevolg van een vechtscheiding. Door een goede omgangsregeling te treffen, kan kinderontvoering worden voorkomen.


Lees meer

Echtscheidingsconvenant getekend, en nu?

  • Geplaatst op:
  • in categorie: Algemeen

Wie gaat scheiden, zal in een echtscheidingsconvenant diverse belangrijke afspraken moeten vastleggen. Vaak is het onduidelijk wat er nu precies gebeurt nadat het convenant is ondertekend. Mediation-Scheidingen vertelt u er graag meer over.


Lees meer
Goedkoop scheiden met mediation scheidingen

Goedkoop scheiden: wat zijn de mogelijkheden?

  • Geplaatst op:
  • in categorie: Advies

Een scheiding kost geld. En als u problemen ondervindt bij uw scheiding, kan dit zelfs zeer veel geld zijn. Wij leggen u graag uit wat de goedkoopste manier van scheiden is aan de hand van verschillende goedkope scheidingsopties.


Lees meer
Nieuwe wetgeving partneralimentatie

Duur partneralimentatie in 2020 naar 5 jaar

Op 21 mei is de Eerste Kamer akkoord gegaan met het wetsvoorstel om de duur van de partneralimentatie van 12 jaar terug te brengen naar maximaal 5 jaar. De nieuwe regeling gaat vanaf 2020 in en is enkel van toepassing op nieuwe alimentatie afspraken. Een exacte datum is nog niet bekend, naar verwachting zal de nieuwe wetgeving op 1 januari 2020 van kracht zijn.


Lees meer