• Soepel en snel scheiden
  • Geen advocaat, dus goedkoper
  • Meer dan 12 jaar ervaring

Scheiden zonder hoge kosten?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Lees de privacyvoorwaarden.

Scheiden zonder advocaat? Het kan!

U kunt bij ons scheiden zonder advocaat! Zo houdt u de kosten laag en verloopt uw echtscheiding soepel en snel. Onze mediators begeleiden u van A tot Z bij uw echtscheiding. U hoeft hiervoor geen dure advocaat in de arm te nemen. 

Om uw scheiding zo goedkoop mogelijk te houden is het belangrijk om de afspraken, zoveel als mogelijk is, al gemaakt te hebben. Dit kunt u zelf al doen of in gesprekken met onze mediators. Wij helpen u deze afspraken op papier te zetten. In de huidige wetgeving voor scheidingsprocedures is een echtscheidingsadvocaat wel altijd nodig. Dit gaat in de nabije toekomst veranderen met de nieuwe flitsscheiding. Helaas is het nog niet zo ver. 

De echtscheidingsadvocaat hoeft met onze methode pas op het allerlaatste moment ingeschakeld te worden. Wij doen dit voor u, bij ons eigen advocatenkantoor. Zo kunt U door deze slimme procedure scheiden zonder advocaat.

Vraag meteen een gratis offerte aan

U kunt scheiden zonder advocaat dorodat onze mediator helpt bij alle documenten


Wanneer is een echtscheidingsadvocaat noodzakelijk?

Uzelf heeft een advocaat meestal helemaal niet nodig. Een advocaat is namelijk alléén noodzakelijk in de allerlaatste fase van uw scheiding, namelijk voor het indienen van het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank. Volgens de huidige wet mag alleen een advocaat deze handeling uitvoeren. 

Onze MFN mediators zorgen ervoor dat u alle noodzakelijke papieren, zoals het echtscheidingsconvenant, ouderschapsplan en de alimentatie berekening al in orde heeft voordat onze echtscheidingsadvocaat wordt ingeschakeld. De advocaat hoeft deze enkel goed te keuren en in te dienen. Door onze ervaring zullen de documenten altijd direct goedgekeurd worden.

Een echtscheidingsadvocaat is ook noodzakelijk als u er samen niet uit komt. Onze mediators zullen proberen ervoor te zorgen dat u kunt scheiden zonder advocaat, maar soms is dit helaas niet mogelijk. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een vechtscheiding. Kies dan voor onze optie alleen scheiden, waarbij u (en eventueel uw partner, als u samen bij Mediation Scheidingen een aanvraag heeft gedaan) een zeer ervaren advocaat zult krijgen om u bij te staan.

Scheiding aanvragen zonder advocaat. Hoe?

Bij het aanvragen van een scheiding zonder advocaat zorgt u er zoveel mogelijk voor dat alle afspraken al gemaakt zijn over ouderschapsplan, pensioen, inboedel en omgang met de kinderen. Als er nog twistpunten zijn, zullen onze mediators u daarbij helpen. Neem vervolgens vrijblijvend en gratis contact met ons op voor het maken van een afspraak bij u thuis of op ons kantoor. Onze mediators en echtscheidingspecialisten zullen de twistpunten verhelpen en de documenten opstellen.

Zodra alle afspraken zijn gemaakt en opgeschreven, zal uw mediator het echtscheidingsconvenant laten goedkeuren door de echtscheidingsadvocaat. De advocaat zal vervolgens uw scheiding bij de rechtbank aanvragen. U komt zelf niet in aanraking met een advocaat en dat scheelt in de kosten.

Vul ons contactformulier in voor een gratis offerte op maat, of neem telefonisch contact op tijdens kantooruren met een vestiging bij u in de buurt.

Contact

Goedkoop scheiden

De goedkoopste manier om te scheiden is Zelf Scheiden. Hierin heeft u zelf alle afspraken al gemaakt.


Info Goedkoop Scheiden

Mediation Scheiden

Mediation Scheiden betekent dat u samen wilt scheiden. Beiden heeft u de intentie om er samen uit te komen.


Info Mediation Scheiden

Alleen Scheiden

Als u er samen niet uit komt, is er de mogelijkheid tot Alleen Scheiden. U krijgt beiden een persoonlijk adviseur.


Info Alleen Scheiden