• Soepel en snel scheiden
  • Geen advocaat, dus goedkoper
  • Meer dan 12 jaar ervaring

Hulp nodig met uw alimentatie?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Lees de privacyvoorwaarden.

Wat is alimentatie ?

Alimentatie is de plicht om mee te betalen aan de kosten van het levensonderhoud van uw (ex)partner en kinderen. Deze onderhoudsplicht blijft ook na de echtscheiding van kracht. De alimentatie bestaat meestal uit een financiële vergoeding, maar het is ook mogelijk om de tegemoetkoming in natura te voldoen, bijvoorbeeld door het betalen van woonlasten. 

Hoe helpt uw mediator bij alimentatie?

Onze ervaren mediators helpen u bij het maken en op papier zetten van de afspraken over alimentatie. Zij helpen u bij de alimentatieberekening en zorgen ervoor dat alle afspraken juridisch correct zijn. In het echtscheidingsconvenant worden de afspraken over alimentatie vastgelegd. De alimentatie onderhoudsplicht geldt voor:

  • ouders en kinderen
  • getrouwde of geregistreerde partners
  • ex-partners

Kinderalimentatie

Alimentatie voor kinderen is er op gericht om ervoor te zorgen dat het leven van een kind er door de scheiding niet op achteruit gaat. De hoogte ervan kunt u samen afspreken, waarna deze door de rechter getoetst wordt om te kijken of het bedrag voldoende is. Als u geen afspraken heeft gemaakt zal de rechter een bedrag vaststellen.

Meer informatie over kinderalimentatie

Partneralimentatie

Wanneer de inkomens van beide partners veel verschillen zal partneralimentatie moeten worden betaald. De hoogte ervan en de duur van de regeling kunt u zelf afspreken. Als u zelf niet tot overeenstemming komt, zal de rechter de hoogte en duur bepalen. Onze mediators helpen u bij de vaststelling van de duur en periode en zullen het echtscheidingsconvenant voor u opstellen.

Meer informatie over partneralimentatie

Herziening alimentatie

Onze echtsheidingsspecialisten helpen u ook op het moment dat er zich veranderingen voordoen in uw financiële situatie, of die van uw ex-partner. In sommige gevallen moet de alimentatie opnieuw worden berekend. 

Meer informatie over alimentatie herziening