7 verzoeken van kinderen aan gescheiden ouders van Nederland

  • Geplaatst op:
  • in categorie: Kinderen

Jaarlijks krijgen ongeveer 70.000 kinderen in Nederland te maken met een scheiding. Uit de praktijk blijkt dat er tijdens en na dit proces te weinig aandacht is voor wat er in het hoofd en hart van deze kinderen omgaat. Om aandacht te vragen voor de gedachten en gevoelens van kinderen van gescheiden ouders, heeft Villa Pinedo samen met jongeren een open brief geschreven. 

De brief van Villa Pinedo is bedoeld om volwassenen te laten stilstaan bij wat er in hun kinderen omgaat tijdens een scheiding. Kinderen kunnen de brief gratis opvragen bij Villa Pinedo en aan hun ouders en andere belangrijke volwassenen laten lezen. De brief is verkrijgbaar in zeven talen: Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Italiaans, Turks en Frans. Ouders kunnen ook zelf de brief opvragen bij Villa Pinedo.

De zeven verzoeken van kinderen aan gescheiden ouders

De open brief aan alle gescheiden ouders van Nederland laat zien hoe kinderen de scheiding beleven: de impact van grote veranderingen, het verdriet, de verwarring, verscheurdheid en schuldgevoelens. In de brief staan zeven concrete verzoeken: 

  • Laat ons geen kant kiezen
  • Maak geen ruzie waar we bij zijn
  • Zeg geen slechte dingen over elkaar tegen ons
  • Geef ons de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie
  • Luister naar wat we te zeggen hebben
  • Geef ons de ruimte om van jullie allebei te houden
  • Vergeet niet dat jullie samen voor ons hebben gekozen.

De open brief kan via de website van Villa Pinedo gemakkelijk worden opgevraagd of gedownload. Villa Pinedo schreef meer open brieven, waaronder de open brief aan alle kinderen van gescheiden ouders, en de open brief aan alle leraren.

Over Villa Pinedo

Villa Pinedo biedt een platform waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Daarnaast maakt Villa Pinedo volwassenen bewust van wat er in het hoofd en hart van kinderen omgaat. Op die manier werkt Villa Pinedo samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind. Ook via Villa Pinedo kunnen kinderen van gescheiden ouders een buddy krijgen. Daarover schreven wij eerder het artikel 'Een buddy voor kinderen van gescheiden ouders'.

Heeft u hulp nodig?

Bent u bezorgd over uw kind(eren) en wilt u met een deskundige praten over de gevolgen van de echtscheiding voor uw kind(eren)? Of heeft u andere hulp nodig bij uw echtscheiding? Onze echtscheidingspecialisten hebben jarenlange ervaring en zijn u graag van dienst. Neem contact op met ons dichtstbijzijnde kantoor voor meer informatie.