Kinderontvoering voorkomen met goede omgangsregeling

Kinderontvoering voorkomen

  • Geplaatst op:
  • in categorie: Kinderen

Het is zomervakantie. Veel kinderen genieten van hun vrije dagen of een welverdiende vakantie. De zomervakantie is helaas ook de periode waarin tientallen kinderen door een van de ouders worden ontvoerd naar het buitenland. Na de afgesproken vakantie staat het kind niet thuis op de stoep, maar verblijft hij of zij nog steeds bij de vader of moeder. Dit gebeurt meestal als gevolg van een vechtscheiding. Door een goede omgangsregeling te treffen, kan kinderontvoering worden voorkomen.

Een goede omgangsregeling met de kinderen

Bij een echtscheiding is het van belang om afspraken over de zorg en opvoeding van uw minderjarige kinderen op papier te zetten. Dit geeft helderheid voor beide partijen en voorkomt dat een van de ouders nergens op kan terugvallen indien de ander een eigen plan trekt. Alle afspraken vormen samen de omgangsregeling. In deze regeling staan zaken als op welke dagen de kinderen bij wie verblijven. Deze omgangsregeling komt in het ouderschapsplan te staan. Hierin kunnen nog meer afspraken op papier worden gezet, zoals:

  • Hoe de omgang in de vakanties is geregeld

  • Hoe de omgang op feestdagen is geregeld

  • Hoe de bezoekregeling verloopt indien één van de ouders verhuist

  • Hoe de kosten voor opvoeding/verzorging van het kind worden verdeeld

Bent u van plan om zelf met uw kind(eren) op vakantie te gaan? Zorg dan voor de juiste papieren. Lees hier welke documenten nodig zijn voor het reizen met kinderen.

Hulp bij het maken van een ouderschapsplan

Een goed ouderschapsplan houdt rekening met de wensen en belangen van beide ex-partners én de kinderen zelf. Indien iedereen zich kan vinden in de gemaakte afspraken, is de kans kleiner dat er conflicten (zoals kinderontvoering tijdens de vakantie) ontstaan. Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een ouderschapsplan? Onze mediators hebben jarenlange ervaring met echtscheidingen waar kinderen bij betrokken zijn. Zij zorgen dat het opstellen van de overeenkomst soepel verloopt.

Crossborder mediation

Onze mediators zijn ook gespecialiseerd in de unieke conflictoplossing Crossborder mediation. Het biedt ex-partners met minderjarige kinderen de gelegenheid om een regeling over de verblijfplaats van het kind te treffen in Nederland of in het buitenland. Met de hulp van ervaren crossborder mediators kan een lange juridische strijd worden voorkomen. Dit scheelt in de kosten en heeft tevens een minder grote impact op de kinderen

Neem contact op voor hulp of advies