Hoe vier je kerst met de kinderen, nadat je gescheiden bent?

  • Geplaatst op:
  • in categorie: Kinderen

Bij kerst denken mensen aan samenzijn met familie. Na een scheiding is dat minder vanzelfsprekend. Gescheiden ouders vragen zich af op welke manier ze kerst het beste kunnen vieren. Wat is haalbaar? En wat is het beste voor de kinderen?

Een ideaalbeeld van kerst na de scheiding

Met beide ouders kerst vieren is wat veel kinderen van gescheiden ouders in hun hart het liefste willen. En het kan. De kerstcommercial van PLUS (2017) schetst een ontroerend beeld van een meisje dat haar vader via een zelf geknutseld cadeau onder de kerstboom, uitnodigt voor het kerstdiner. Haar vader gaat op de uitnodiging in en wordt door zijn ex en haar nieuwe partner ontvangen. De commercial sluit af met het beeld van een gezellig kerstdiner, waarbij het meisje, zo te zien gelukkig, tussen de nieuwe partner van haar moeder en haar vader aan tafel zit.


Met de commercial laat PLUS het ideaalbeeld van het traditionele gezin los en komt met een nieuw ideaalbeeld dat meer van deze tijd is. Immers, ongeveer vier van de tien huwelijken leidt tot een echtscheiding. Daarmee is een echtscheiding voor veel kinderen realiteit en eigenlijk vrij normaal.

Er zijn verschillende manieren denkbaar om kerst te vieren na een scheiding. Met elkaar aan tafel is misschien, om uiteenlopende redenen niet haalbaar, maar het is hoe dan ook prettig als de ex-partners met elkaar door een deur kunnen. 

Een goede verstandhouding na de scheiding is haalbaar

Als scheidingsexperts zien wij bij mediation-scheidingen al jaren, dat het contact tussen twee ex-partners goed kan verlopen. Dat is in het bijzonder fijn voor de kinderen. Wij helpen gezinnen graag om op een goede en snelle manier uit elkaar te gaan, zodat er ondanks alle veranderingen en het verdriet, zicht blijft op een goede verstandhouding in het belang van alle betrokkenen.

Wilt u naar aanleiding van dit artikel weten wij voor u kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.