Gratis eerstelijns rechtsbijstand ter voorbereiding op uw echtscheiding


Bij een officiële echtscheidingsprocedure zijn er vaak veel kostenposten, waardoor de financiële impact van een echtscheiding groot kan zijn. Wist u dat u met behulp van gratis eerstelijns rechtsbijstand uw scheiding kunt voorbereiden, voordat u kostbare procedures start?

Door gebruik te maken van gratis eerstelijns rechtsbijstand kunt u niet voorkomen dat u kosten maakt, maar begint u wel goed geïnformeerd aan uw echtscheiding. Daarmee bespaart u onnodige kosten. Bovendien kunt u, wanneer u vooraf advies inwint, onder bepaalde voorwaarden korting krijgen. 

Gratis eerstelijns rechtsbijstand door het Juridisch Loket

In Nederland wordt gratis eerstelijns rechtsbijstand verleend door het Juridisch Loket. Het Juridisch Loket heeft kantoren door het hele land, die u kunt bezoeken. U kunt het Juridisch Loket ook bellen of mailen. Op het inloopspreekuur van het Juridisch Loket kunt u zonder afspraak binnenlopen. De jurist aan de balie helpt u direct of maakt indien nodig een afspraak voor u. Voor een afspraak bij het Juridisch Loket moet u aan voorwaarden voldoen die zijn bepaald in de Wet op Rechtsbijstand. Uw inkomen mag bijvoorbeeld niet hoger zijn dan het maximale verzamelinkomen en vrijgestelde vermogen. Deze bedragen zijn vastgesteld in de Wet op Rechtsbijstand. U kunt ze nalezen op de website van het Juridisch Loket. Komt uw verzamelinkomen uit boven de norm, dan komt u helaas niet in aanmerking voor gratis rechtsbijstand door het Juridisch Loket. 

Het diagnosedocument van het Juridisch Loket

Als de jurist van het Judirisch Loket u verwijst naar een mediator of advocaat stelt de jurist een diagnosedocument op. In dit document staat waarom het Judirisch Loket vindt dat u in uw situatie hulp nodig heeft. Het diagnosedocument krijgt u mee om aan uw mediator te geven. Met dit document krijgt u korting op uw eigen bijdrage, als u aan de voorwaarden uit de Wet op Rechtsbijstand voldoet. Daarnaast stelt het Juridisch Loket als extra voorwaarde dat u voor de verstrekking van dit document een jurist van het Juridisch Loket gesproken heeft. U kunt het document dus niet per e-mail opvragen. 

Heeft u hulp nodig bij uw echtscheiding?

U kunt voor uw officiele echtscheidingsprocedure terecht bij de juristen van mediation-scheidingen. Wij zorgen er samen met u voor dat alles met betrekking tot uw echtscheiding goed geregeld wordt en dat u geen onnodige kosten maakt. Wij werken hiervoor samen met een gerenomeerd advocatenkantoor. Wilt u weten wat wij precies voor u kunnen doen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.