Advocaat of mediator?

  • Geplaatst op:
  • in categorie: Advies

U wilt scheiden, maar heeft u nu een advocaat nodig, of een mediator? Hoe regelt u een echtscheiding en wie kan u hier het beste bij helpen?

In dit artikel leggen wij uit wat de functies zijn van de advocaat en de mediator bij het regelen van een echtscheiding. We kunnen alvast verklappen, dat u een advocaat zelf niet nodig heeft. Lees verder om erachter te komen waarom.

De functie van de advocaat bij een echtscheiding

De advocaat is noodzakelijk bij een echtscheiding op het moment dat het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank wordt ingediend. Alleen een advocaat mag deze handeling namelijk uitvoeren. Dit is het enige moment dat een advocaat nodig is bij een echtscheiding.

Een advocaat kan ook helpen bij het bemiddelen tussen u en uw partner bij de echtscheiding. Echter, als u wel eens in contact bent geweest met een advocaat zult u het erover eens zijn dat een advocaat in de hand nemen een dure aangelegenheid kan zijn. Wij zorgen er daarom voor dat de echtscheidingsadvocaat zo min mogelijk wordt betrokken in het proces van scheiden. Enkel voor het indienen van het verzoek zal de advocaat benaderd worden door ons.

De functie van een mediator bij een echtscheiding

Een mediator bemiddelt tussen twee partijen bij een echtscheiding. Hij of zij zorgt ervoor dat eventuele onenigheden worden opgelost en zodra beide partijen het eens zijn wordt een echtscheidingsconvenant opgesteld. In dit convenant staan alle afspraken tussen u beiden over de echtscheiding.

Uw mediator zal vervolgens het convenant voorleggen aan de advocaat ter ondertekening en het indienen bij de rechtbank. Deze minimale tussenkomst van de advocaat zorgt voor lagere kosten. Doordat de mediator veel kennis en ervaring heeft met echtscheidingen zal het convenant snel goedgekeurd worden, dit zorgt voor een soepele snelle scheiding.

Neem contact op met een van onze kantoren voor een gratis offerte