Seks voor het huwelijk? Vaker echtscheiding!

  • Geplaatst op:
  • in categorie: Algemeen

Honderden onderzoeken worden er jaarlijks door universiteiten en overheden uitgevoerd met betrekking op echtscheidingen. Niet verwonderlijk, want echtscheidingen kosten geld, zijn slecht voor de produktiviteit van de scheidende partners en zijn slecht voor de ontwikkeling van de betrokken kinderen. Het is dus van belang om te weten waarmee de basis voor een gezond huwelijk gelegd wordt, om de kans op een echtscheiding te verkleinen.

Amerikaans onderzoek

Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat vrouwen die geen seks hebben gehad voor het huwelijk, de kleinste kans hebben dat hun huwelijk strandt in een echtscheiding. Professor Wolfinger van de universiteit van Utah bestudeerde onderzoeken die teruggaan tot 1980 en concludeerde dat vrouwen die geen seksuele partners voor het huwelijk hadden, het minste scheidden na 5 jaar.

Een direct verband is er echter op het eerste oog niet, want vrouwen met 3-9 partners scheidden minder vaak dan vrouwen die twee partners hadden voor hun huwelijk. Vrouwen met meer dan tien partners bleken het vaakst te scheiden. We moeten ook de kanttekening plaatsen wat de oorzaak van de bevindingen is. Vrouwen die geen seks hebben gehad voor het huwelijk zijn vaak gelovige vrouwen. Huwelijken waarbij het geloof een rol speelt eindigen over het algemeen al minder in een scheiding.

Meer informatie over onderzoeken naar scheidingen vindt u hier.