Regelgeving uitgaven partner voor de echtscheiding


Heeft uw partner voor de echtscheiding opeens vreemde uitgaven gemaakt? Dan heeft dit invloed op u, als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd. Als de uitgaven in de laatste 6 maanden voor de scheiding zijn gedaan, dan kan dit worden teruggedraaid.

Vreemde uitgaven en schulden

Bij partners die in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, wil het nog wel eens voorkomen dat een van de partners de ander financieel probeert te benadelen door extra uitgaven te maken. Dit kan bijvoorbeeld door extra leningen aan te gaan, schulden te maken, of het opnemen van bedragen om zo zijn of haar vermogen lager te doen lijken en de alimentatie hiermee te be├»nvloeden.

Veroordeling en schadevergoeding

Als deze uitgaven in de laatste 6 maanden van het huwelijk worden gedaan, dan kunnen deze uitgaven in sommige situaties worden teruggedraaid, door middel van het betalen van een schadevergoeding aan de benadeelde. De partner die verantwoordelijk is voor de schulden en/of extra uitgaven kan veroordeeld worden als er sprake is van verspilling, of als de persoon geen toestemming heeft van zijn partner, waar dit vereist wordt volgens de wet.

Bent u van mening dat uw partner met opzet extra schulden heeft gemaakt, of onnodige uitgaven heeft gemaakt om u financieel te benadelen, neem dan contact op met een van onze kantoren. Onze mediators kunnen u helpen.