Kinderalimentatie niet meer aftrekbaar


Vanaf 1 januari 2015 is kinderalimentatie niet meer fiscaal aftrekbaar. Dit zorgt voor een lagere (voorlopige) teruggaaf van de belastingdienst voor veel ouders. Het verschil met de huidige situatie kan oplopen tot soms 300 euro per maand.

Opnieuw berekenen kinderalimentatie

In de nieuwe situatie vanaf 2015 krijgt de ontvanger van de alimentatie een hoger kindgebonden budget. Waar de betaler van kinderalimentatie er dus financieel op achteruit gaat, is het de vergoeding van de ontvangende ouder die juist omhoog gaat.

Alles over partneralimentatie

Met deze nieuwe situatie zult u de kinderalimentatie opnieuw kunnen vaststellen. Ga met uw ex om de tafel zitten om tot nieuwe afspraken te komen. Indien u hier hulp bij nodig heeft, dan kunt u met onze mediators contact opnemen in een van onze kantoren. Hiermee voorkomt u de gang naar de rechter wanneer u er samen niet uit kunt komen. U dient er rekening mee te houden bij de herberekening van de kinderalimentatie dat de alleenstaande ouderaftrek verdwijnt.

Meer informatie over de gevolgen van de verandering in de wetgeving vindt u hier op de website van de belastingdienst.

Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie, of wilt u graag de hulp van een mediator bij de herberekening van de kinderalimentatie in uw situatie, neem dan contact op met een kantoor van Mediation Scheidingen bij u in de buurt.