Dag van de scheiding, wat houdt dit in?

  • Geplaatst op:
  • in categorie: Algemeen

De Dag van de Scheiding is in het leven geroepen door de vereniging van Familierecht Advocaten (vFAS). De eerste dag van de scheiding vond in 2010 plaats en sindsdien wordt elk jaar op de tweede vrijdag in september de scheidingsdag georganiseerd.

De datum van de Dag van de Scheiding is niet zomaar gekozen. Op 15 september 1796 werd de eerste scheiding uitgesproken in Nederland, vandaar dat er is gekozen om de scheidingsdag rond deze dag te organiseren.

Waarom een Dag van de Scheiding?

Naar aanleiding van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), waaruit blijkt dat één op drie huwelijken voortijdig strandt, heeft de vFAS een speciale Dag van de Scheiding in het leven geroepen. Hiermee wil de vereniging aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij een scheiding en zo het proces verbeteren rondom echtscheidingen om ervoor te zorgen dat men respectvol uit elkaar kan gaan.

Wat houdt de Dag van de Scheiding in?

Tijdens de Dag van de Scheiding kunt u gratis scheidingsadvies krijgen bij een van de 700 advocatenkantoren die aangesloten zijn bij de vFAS. Ook bieden een aantal kantoren een scheidingscheck aan. U kunt hiermee inzicht krijgen in zaken die bij een echtscheiding van belang zijn, zoals een ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant.

Gratis informatie en een check zijn een goede motivatie om in contact te komen met een echtscheidingsadvocaat. Een goed initiatief van de vFAS, dat wij van harte aanmoedigen. Aangezien onze specialisten geen advocaten zijn, kunnen zij zich niet bij de vFAS aansluiten. Onze echtscheidingsspecialisten zijn gecertificeerde adviseurs voor scheidingen en zijn elke dag telefonisch bereikbaar. Vind een kantoor bij u in de buurt.