Ook scheiden zonder advocaat?

Vul het formulier in voor een gratis offerte op maat

U kunt scheiden zonder advocaat

U heeft zelf geen echtscheidingsadvocaat nodigU kunt via Mediation Scheidingen scheiden zonder advocaat. Zo houdt u de kosten laag en verloopt uw echtscheiding bovendien soepel en snel. Onze mediators adviseren en begeleiden u van a tot z bij uw echtscheiding zodat u geen echtscheidingsadvocaat nodig heeft.

Wanneer u heeft besloten te gaan scheiden is er in de huidige scheidingsprocedure altijd een echtscheidingsadvocaat nodig. Om uw scheiding zo goedkoop mogelijk te houden is het van belang om de (dure) echtscheidingsadvocaat pas op het laatste moment in te schakelen. Wij zullen dit voor u doen bij ons eigen advocatenkantoor, zodat u zelf geen advocaat nodig heeft.

Wanneer is de echtscheidingsadvocaat noodzakelijk?

De advocaat is alléén noodzakelijk bij de allerlaatste stap van uw scheiding; op het moment dat het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank wordt ingediend. Alleen een advocaat mag deze handeling uitvoeren. Onze MFN mediators zorgen ervoor dat u alle papieren, zoals het echtscheidingsconvenant, ouderschapsplan en de alimentatie berekening al in orde heeft voordat wij voor u contact opnemen met onze echtscheidingsadvocaat. Het indienen van het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank is zo een simpele handeling zonder problemen.

Uw echtscheidingadviseur helpt

Goede afspraken over de scheiding zijn belangrijk voor uw toekomst van u en uw eventuele kinderen. Daarom dienen alle afspraken volledig, en juridisch correct opgeschreven te worden. Als u het niet eens met elkaar kunt worden over bepaalde aspecten tijdens uw scheiding, kunnen de emoties soms flink hoog oplopen, waardoor de echtscheiding onnodig veel energie vraagt, van u en van uw kinderen.

Onze mediators zijn ervaren specialisten in echtscheidingen. Zij helpen u alle afspraken correct op papier te zetten. Bij twistpunten halen zij met hun kennis en ervaring de emoties uit de gesprekken. Door deze zakelijke benadering weet u beiden direct waar u aan toe bent zodat het twistpunt snel opgelost wordt.

Zodra alle afspraken zijn gemaakt en opgeschreven, zal uw mediator het echtscheidingsconvenant laten goedkeuren door de echtscheidingsadvocaat, die vervolgens bij de rechtbank de scheiding kan aanvragen. U komt zelf dus niet in aanraking met de advocaat, zodat voor u de kosten laag blijven.

Vul het formulier bovenaan deze website in voor een gratis offerte op maat, of neem telefonisch contact op tijdens kantooruren met een vestiging bij u in de buurt. U kunt de verschillende scheidingsmethoden van Mediation Scheidingen hier bekijken.

Neem vrijblijvend contact op met een kantoor bij u in de buurt

Lage kosten

Wij houden de kosten voor uw echtscheiding laag door minimale tussenkomst van een advocaat

Door heel Nederland

Onze kantoren zijn goed bereikbaar op centrale locaties door heel Nederland

Ervaren mediators

Onze fulltime mediators hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van alle jurisprudentie

Ook bij u thuis

Indien gewenst komen onze mediators ook bij u thuis langs, wanneer u dit beter uit komt