Scheiden met alimentatieberekening?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!

Alimentatie berekening

Met alimentatie wordt bedoeld de onderhoudsplicht om mee te betalen aan de kosten van het levensonderhoud van uw partner en kinderen. Deze blijft namelijk ook na een echtscheiding van kracht.  De onderhouds plicht bestaat meestal uit een financiële vergoeding, maar ook is het mogelijk om de tegemoetkoming in natura te voldoen door bijvoorbeeld het betalen van de woonlasten. Binnen het echtscheidingsconvenant dienen afspraken gemaakt te worden over de hoogte van de alimentatie. De onderhoudsplicht geldt voor:

  • ouders en kinderen
  • getrouwde of geregistreerde partners
  • ex-partners

Hoe helpt uw mediator bij alimentatie?

Uw gediplomeerd mediator helpt u bij het maken en op papier zetten van de afspraken voor het echtscheidingsconvenant. Hiertoe behoort ook de alimentatie. Uw mediator is op de hoogte van juridische en fiscale informatie die ervoor zorgt dat de emoties uit de gesprekken worden gehaald. Hij helpt u bij de alimentatieberekening en zorgt ervoor dat de gemaakte afspraken over alimentatie juridisch correct zijn, zodat deze zonder problemen kunnen worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant voordat deze wordt ingediend bij de rechtbank.

Kinderalimentatie

Alimentatie voor kinderen is er op gericht om ervoor te zorgen dat het leven van een kind er door de scheiding niet op achteruit gaat. De hoogte ervan kunt u samen afspreken, waarna deze door de rechter getoetst wordt om te kijken of het bedrag voldoende is. Als u geen afspraken heeft gemaakt zal de rechter een bedrag vaststellen.

Partneralimentatie

Wanneer de inkomens van beide partners veel verschillen zal partneralimentatie moeten worden betaald. De hoogte ervan en de duur van de regeling kunt u zelf afspreken. Ook hier geldt dat als u zelf niet tot overeenstemming komt, de rechter de hoogte en duur zal bepalen. De partneralimentatie wordt vastgelegd in het echtscheidingsconenant. Onze mediators helpen u bij de vaststelling van de duur en periode en zullen het echtscheidingsconvenant voor u opstellen.

Alleen scheiden

Ziet u geen mogelijkheid meer om er samen uit te komen? Kies dan voor alleen scheiden.

Lees meer

Samen scheiden

Als u goed door één deur kunt en u heeft de intentie om er samen uit te komen, dan kunt u samen scheiden.

Lees meer

Goedkoop scheiden

Zelf scheiden is goedkoop en snel scheiden voor als u alle afspraken zelf al heeft gemaakt.

Meer over goedkoop scheiden

Mediation

Mediation bij echtscheiding houdt in dat wij voor u bemiddelen tussen beide partijen

Lees meer