Subsidie rechtsbijstand bij mediation in 2017

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie op rechtsbijstand voor uw echtscheiding in 2017? Het nieuwe peiljaar is 2015, de inkomensnormen liggen weer net iets anders dan afgelopen jaar. U kunt nagaan of u in aanmerking komt voor subsidie op de kosten voor rechtsbijstand in 2017, aan de hand van uw fiscale jaarinkomen.

Houd daarnaast rekening met het vrijgesteld vermogen per persoon, uw vermogen mag niet groter zijn dan dit bedrag. Bovendien gelden er verschillende inkomensgrenzen voor alleenstaanden, samenwonenden en gehuwden met of zonder minderjarige kinderen. 

Wanneer heeft u recht op subsidie rechtsbijstand scheidingen 2017?
 Bij: Alleenstaand Gehuwd, samenwonend of eenoudergezin
Fiscaal jaarinkomen in peiljaar 2015 max. € 26.400 per persoon max. € 37.300 per persoon
Vrijgesteld vermogen per persoon in peiljaar 2015* € 21.330 € 21.330

*Bij 65+ geldt nog een extra heffingvrij vermogen van maximaal € 28.236.

Voor alle informatie over de subsidie bij echtscheidingen kijkt u op de website van de RVR, of u neemt contact op met een van onze specialisten. Wij kunnen u op basis van uw persoonlijke situatie goed voorlichten. Indien u recht heeft op subsidie, dan vragen wij deze voor u aan.

Hoogte van de subsidie voor rechtsbijstand

De hoogte van de subsidie voor rechtsbijstand in 2017 is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Het gaat bijvoorbeeld om uw daadwerkelijke inkomen en de duur van de mediation (langer of korter dan 4 uur), om samen tot een goede oplossing te komen en uit elkaar te gaan.

De eigen bijdrage die u dient te leveren wordt hoger naarmate u dichter bij de inkomensgrens komt of wanneer u een groter vermogen heeft. De eigen bijdrage voor mediation bedraagt over het algemeen enkele tientjes, u kunt u daar over laten adviseren om de subsidie op rechtsbijstand voor 2017 tot op de euro nauwkeurig uit te laten rekenen.

Subsidie bij mediation 2017 aanvragen

Wilt u de subsidie voor de rechtsbijstand voor 2017 aanvragen? Onze echtscheidingsspecialisten zijn verplicht om u op die mogelijkheid te wijzen en kunnen u daar goed mee van dienst zijn. Vervolgens zal de specialist een aanvraag voor u indienen bij de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad beslist op basis van uw inkomen en het vermogen dat u bezit of u recht heeft op subsidie, zodat u de kosten voor mediation niet volledig zelf hoeft te betalen. De Raad ontvangt de gegevens over uw inkomen en vermogen van de Belastingdienst, voor 2017 zal 2015 gelden als het peiljaar.

Neem contact op

Scheiden zonder hoge kosten?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!