Hulp bij echtscheiding, onze mogelijkheden

Onze mediators bieden hulp bij echtscheidingen

Een echtscheiding regelen is een emotionele en complexe zaak. Wij bieden u hulp bij echtscheidingen. Elke echtscheiding wordt door ons aan de hand van een eerste gesprek ingedeeld (in hoofdlijnen) in drie categorieën.

  1. Samen scheiden. Wanneer het proces van scheiden van begin af aan begeleid moet worden en u dit samen wilt doen kiest u voor samen scheiden.
  2. Zelf scheiden. Als u samen al goede afspraken heeft gemaakt over belangrijke zaken is er de mogelijkheid  voor zelf scheiden.
  3. Alleen scheiden. Wanneer u er samen niet uitkomt en u communiceert niet of zeer moeilijk met elkaar dan kiest u voor alleen scheiden.

Op basis van het eerste gesprek kunnen wij een goede indicatie geven van de kosten van uw echtscheiding. Een eerste gesprek kunt u aanvragen via het contactforumulier op de website.

Samen scheiden

Samen scheiden is mogelijk wanneer u op een goede manier met elkaar kunt communiceren en de intentie heeft om er samen uit te komen.

Wij regelen de echtscheiding grootendeels voor u, door alle contracten en benodigde documenten op te stellen. Deze documenten, zoals ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant laten wij door een echtscheidingsadvocaat controleren voordat ze bij de rechtbank worden ingediend.

Na een eerste gesprek kunnen wij u direct een goede indicatie geven van de kosten, inclusief de kosten van de advocaat, rechtbank en BTW. U weet dan gelijk waar u aan toe bent.

Meer informatie over samen scheiden

Alleen scheiden

Wanneer samen scheiden niet (meer) mogelijk is, doordat u het niet eens kunt worden of niet meer goed met elkaar kunt communiceren (bijvoorbeeld bij een vechtscheiding), is er de mogelijkheid om alleen te scheiden.

Bij alleen scheiden krijgt u een persoonlijke adviseur, die voor u alle contacten onderhoudt, contracten en processukken regelt en onderhandelt. Door de zakelijke benadering met betrekking op de echtscheiding en de ervaring van de adviseur worden de emoties uit het proces gehaald. Na een eerste telefonisch gesprek krijgt u een kostenindicatie op maat.

Meer informatie over alleen scheiden

Zelf scheiden

Als u onderling goede afspraken heeft gemaakt over onder andere alimentatie, de omgangsregeling met kinderen en de inboedel, dan kunt u goedkoop scheiden en heeft u slechts geringe hulp bij uw echtscheiding nodig. Wij regelen na een eenmalig gesprek bij u thuis of op ons kantoor alle documenten en zorgen voor een snelle afhandeling tegen zeer lage kosten.

Meer informatie over zelf scheiden

Scheiden zonder hoge kosten?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!

Samen scheiden

Als u goed door één deur kunt en u heeft de intentie om er samen uit te komen, dan kunt u samen scheiden.

Lees meer

Alleen scheiden

Ziet u geen mogelijkheid meer om er samen uit te komen? Kies dan voor alleen scheiden.

Lees meer

Goedkoop scheiden

Zelf scheiden is goedkoop en snel scheiden voor als u alle afspraken zelf al heeft gemaakt.

Meer over goedkoop scheiden

Ervaren mediators

Onze fulltime mediators hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van alle jurisprudentie