Scheiden en kinderalimentatieberekening?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel en gratis een vrijblijvende offerte!

Kinderalimentatie

KinderalimentatieDe behoefte van het kind dient te allen tijde voorop te staan. Kinderalimentatie zorgt ervoor dat het kind in zijn levensbehoefte niet achteruit gaat wanneer zijn ouders gaan scheiden. Hoe hoog de kinderalimentatie is wordt mede bepaald door de draagkracht van de alimentatiebetalende ouder, maar ook die van de andere ouder.

Berekening kinderalimentatie

In het rapport ‘kosten van kinderen ten behoeve van vaststelling kinderalimentatie’ staat een tabel waarin de behoefte van een kind wordt genoemd op basis van het aantal kinderen in een gezin, de leeftijd van hen en het netto besteedbaar inkomen van een gezin waaruit een schatting kan worden gemaakt van de kinderalimentatie. Nadat de behoefte is bepaald, wordt op basis van de draagkracht in het peiljaar van beide ouders door een rechter de alimentatie vastgesteld.

De berekening van de kinderalimentatie is een ingewikkelde berekening. Uiteindelijk bepaalt de rechter de hoogte van de kinderalimentatie, maar onze mediators beschikken over tools en ervaring om nauwkeurig de alimentatie vast te kunnen stellen, welke meestal door de rechter wordt overgenomen. Zo heeft u al in een vroeg stadium een goede indicatie van de hoogte ervan.

Duur kinderalimentatie

De kinderalimentatie dient normaal gesproken tot het 21e levensjaar van een kind voldaan worden, of totdat het kind financieel zelfstandig is. Er zijn hierop wel uitzonderingen mogelijk in uitzonderlijke situaties.

Kinderalimentatie herberekenen

In de loop der tijd kan de situatie van u, of uw partner veranderen. Zo kan één van u beiden bijvoorbeeld een grotere draagkracht krijgen door een betere baan, of is er verandering in de gezinssituatie van de alimentatieplichtige. Dit kan invloed hebben op de hoogte van de te betalen kinderalimentatie. Als u de kinderalimentatie wilt herberekenen, dient u hiertoe een verzoek in te dienen bij de rechtbank.

Sinds 2015 is de kinderalimentatie ook niet meer aftrekbaar voor de belasting. Ook dit kan gevolgen hebben voor de hoogte van de te betalen alimentatie. Vanaf 2016 worden er meer wijzigingen in wetgeving voor kinderalimentatie aangebracht. Het tremarapport waarin de verschillende normen te vinden zijn, kunt u tegen betaling hier downloaden.

Elke situatie is anders en wij kunnen het ons goed voorstellen dat u vragen heeft over de kinderalimentatie in uw persoonlijke situatie. Onze mediators en echtscheidingsspecialiasten kunnen u antwoord geven op veel van uw vragen en een berekening van de kinderalimentatie voor u maken. Neem contact op met een van onze kantoren voor meer informatie.

Neem vrijblijvend contact op met een kantoor bij u in de buurt

I. uit Amsterdam

"Goed concept, heldere informatie. Er wordt met zorg gedacht over benadering van de klant. Neutrale opstelling maar wel klantgericht en vriendelijk. "

M. uit Breda

"Remi stelde mij meteen op mijn gemak. Hij stelde voor elkaar bij de voornaam te noemen, vond ik erg prettig, gaf het gevoel van geen afstand. Het gesprek verliep goed en hij toonde alle begrip voor mijn voorstellen."

L. uit Hoorn

"Wanneer je in een scheiding zit komt er veel op je af. Het is dan superfijn als er iemand is die precies weet welke wegen je moet bewandelen, alle regelzaken voor je op de rit zet, met je mee denkt en zijn uiterste best doet het voor beide partijen zo goed mogelijk te regelen."

Mevr uit Dronten

"Niks op aan te merken. Duidelijk. Erg aangenaam en behulpzaam bij een moeilijke tijd. Dank u wel."